Jajka faszerowane

Przepis na Jajka faszerowane

Składniki na 8 faszerowanych przystawek:

Faszerowane jajka to jedna z bardziej popularnych potraw w czasie Wielkanocy. U mnie są obowiązkową przystawką na świątecznym stole.

Jak wykonać jajka faszerowane?

1

Jajka kroimy na połówki. Wyjmujemy z nich żółtka i przecieramy je przez sito.


2

Następnie dodajemy majonez, śmietanę, chrzan, paprykę w proszku, sól oraz wyciskamy odrobinę soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.


3

Tak przygotowany farsz przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy pastę na połówki białek i dekorujemy papryką.

jajka-wielkanocne

Czym możemy faszerować jajka?

Jajka faszerowane to idealne danie na wielkanocne śniadanie. Moje jajka faszerowane są chrzanem, ale farsz do jajek można zrobić z wielu innych składników. Jajka Możemy faszerować także: papryką, pieczarkami, szynką, ogórkiem, szczypiorkiem lub łososiem.

A Wy z czego wykonujecie farsz do jaj na twardo?
Przygotowujecie jaja faszerowane na Wielkanoc?

Podoba Ci się ten przepis?

Pokaż go znajomym:
  • Przepis dodano:20 marca 2015

Oceń i skomentuj

Inne przepisy z kategorii Farsze i nadzienia

Jajka faszerowane

Inne przepisy

Chleb do żurku

Pasta jajeczna z serem

Sos tatarski

Porady

Czarny czosnek